Seminář Středočeské oblasti KČT a Den za obnovu lesa

01.10.2023 10:47

Ve dnech 22. - 24. září 2023, v době rovnodennosti, kdy podzim přebírá vládu nad létem, se sešli zástupci odborů Středočeské oblasti Klubu českých turistů v Choceradech, kde propagovali KČT na akci Českých lesů s názvem „Den za obnovu lesa“.

Kdo zavítal do stánku KČT, ten si mohl vyzkoušet, jak se maluje turistická značka a na chvíli se tak stát značkařem. Ve vědomostním kvízu si vyzkoušel znalosti o typech značek, případně si koupil suvenýr s motivy klubu.

Ti z účastníků pobytu, kteří nebyli vázáni povinnostmi při prezentaci klubu na akci, si v sobotu udělali výšlap po okolí s návštěvou zmíněné události.

Zároveň se v Choceradech uskutečnilo setkání turistů Středočeské oblasti KČT, na kterém proběhl seminář k tématu Vedoucí turistiky a diskuze na téma rozvoje propagace a aktivit SO.

Večer se pak turisti a turistky sešli u koncertu country skupiny Žraloci. Za zvuků příjemné hudby probrali podrobnosti, sdíleli zkušenosti a tužili vztahy.

Víkend byl tedy nabitý aktivitami, které tvoří základy klubové turistiky – chůzí, přírodou, dobrou společností a sdílením zážitků.