Turistický výlet do Sázavy a Chocerad

11.05.2019 08:00

 

V sobotu 11. května 2019 jsme uspořádali výlet do Sázavy.

V 8 hodin ráno se na náměstí v Sedlci scházíme, i přes nepříznivou předpověď počasí, v překvapivém počtu 36 výletníků :-)

Po příjezdu do Sázavy jde jedna část výpravy na prohlídku Sázavského kláštěra, druhá část se vydává obdivovat krásy sklářského řemesla do zdejšího muzea.

Když jsme si vše důkladně prohlédli, někteří se odebrali do restaurace na oběd, jiní si dali jen zákusek v cukrárně.

Řádně posilněni se vydáváme na cca 9 km dlouhou vycházku podél řeky Sázavy. Hned zezačátku trasy máme možnost rozhlédnout se po okolí z Rufusovy vyhlídky. Také se pokoušíme najít hradiště Černé Budy, bohužel neúspěšně.

V polovině cesty zastavujeme v restauraci Na Marjánce, kde někteří obědvají a ti, kteří měli oběd již v Sázavě, svačí nebo odpočívají.

Celou cestu očekáváme předpovídaný déšť, ten ale naštěstí nepřichází. Mohli jsme si tedy naplno vychutnat krásy rozkvetlé jarní přírody.

Kolem čtvrté hodiny odpolední docházíme v plném počtu do cíle trasy - do Chocerad. Zde se ještě, za stahujících se tmavých mračen, občerstvujeme limonádou a pivem a déšť nás stíhá už schované v autobusu cestou zpět do Sedlce.

Již po cestě si sdělujeme své dnešní zážitky a pochvalujeme ideální počasí. Při loučení navíc někteří dodávají, že se těší na další výlet.