Poslední kilometr 2019

31.12.2019 13:15

POSLEDNÍ VÝŠLAP V ROCE 2019

 

KČT Sedlec-Prčice uspořádal dne 14. 12. 2019 poslední výšlap do přírody. Sraz byl v 8 hodin ráno v Sedlci na náměstí. Sešlo se nás šest. Za slunečního svitu jsme vyrazili směrem na západ ke kapli a studánce na Ježovce. Místní turisté zavzpomínali s láskou na minulé časy, kdy ke studánce chodili s dětmi ze školky nebo z družiny a studánku čistili.

Dále jsme pokračovali směrem na Kvasejovice a Stuchanov, který jsme prošli a dále šli po bývalé cestě směrem na Sušetice. Narazili jsme na modrou turistickou značku, která vede od Veletínské myslivny. Vyhlédli jsme si vhodné místo na rozdělání ohýnku a odborným zálesáckým způsobem jsme oheň rozdělali. Pochutnali jsme si na opečených buřtech a sotva jsme dosvačili, zvedl se prudký vítr. Ženy odešly směrem na Sušetice a muži se postarali o pečlivé uhašení ohně vlastními prostředky. Na vrchu Lísek nás dostihla sněhová vánice.

Prošli jsme okolo Bolešína téměř k Jetřichovicům a cestou necestou, polem nepolem jsme prošli kolem Uhřic. Nakonec jsme došli asfaltovou cestou zpět do Sedlce a přímou cestou jsme zamířili do hospody U Vítka z Prčice, kde jsme společně poobědvali.

V příjemném rozpoložení jsme se rozešli krátce po poledni domů.